Actualizat: Duminică, 28 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Rapoartele de audit financiar la Ministerul Sănătății, examinate de Comisia de control al finanțelor publice

  • 29.02.2024
  • 578

Echipa Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a prezentat constatările și recomandările din rapoartele de audit financiar la Ministerul Sănătății pentru anii 2021 și 2022 în cadrul ședinței Comisiei de control al finanțelor publice, organizate la data de 28 februarie.

Ca urmare a auditurilor efectuate, Curtea de Conturi a emis opinii cu rezerve asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Sănătății încheiate la 31 decembrie 2021 și la 31 decembrie 2022, a relatat Sergiu Știrbu, membru al CCRM. 

Responsabilii de audit din cadrul CCRM au constatat că neconformitățile depistate au fost determinate de nerespectarea sau interpretarea incorectă a prevederilor regulamentare de raportare financiară aplicabile, precum și de controlul insuficient din partea managementului și serviciului financiar a instituțiilor din subordinea ministerului, ceea ce a afectat calitatea și veridicitatea datelor raportate.

Potrivit recomandărilor Curții de Conturi, Ministerul Sănătății urmează să asigure implementarea unui sistem de control intern managerial viabil, să reexamineze situațiile referitor la apartenența bunurilor imobile contabilizate și să asigure transmiterea unor terenuri în administrarea Agenției Proprietății Publice. De asemenea, ministerul trebuie să întreprindă măsuri pentru a asigura coordonarea și monitorizarea activității instituțiilor din subordine și celor în care ministerul deține calitatea de fondator.


 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY