Actualizat: Sîmbătă, 04 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Restructurarea APC, subiect discutat de Curtea de Conturi și reprezentanții ministerelor

  • 21.10.2021
  • 2554

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a inițiat discuții cu reprezentanții administrației publice centrale (APC) de specialitate privind reorganizarea și restructurarea a patru ministere.

În acest sens, astăzi 21 octombrie, a avut loc o ședință de lucru, la inițiativa CCRM cu Ministerul Finanțelor și reprezentanții ministerelor restructurate: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Economiei, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, precum și Ministerul Mediului.

În debutul ședinței, Petru Rotaru, membru al CCRM s-a referit la crearea unei platforme de discuții de comun cu toate ministerele restructurate pentru a determina toate provocările apărute și a identifica riscurile pe parcursul perioadei de implementare a acestei reorganizări.

În cadrul evenimentului, participanții și-au expus îngrijorările vizavi de deficiențele privind procedura de reorganizare, inventarierea patrimoniului, transmiterea activelor la ministerele nou-create, etc.

Curtea de Conturi s-a arătat deschisă pentru abordarea și clarificarea provocărilor în cadrul unei conlucrări ulterioare, în perspectivă elaborării rapoartelor de audit de calitate.

Menționăm că, potrivit normei juridice, Curtea de Conturi are obligativitatea de a efectua anual auditul financiar la toate ministerele, vizând executarea bugetelor în anul bugetar încheiat.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY