Actualizat: Vineri, 26 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrunirea anuală a subgrupurilor de lucru ITSA și ITASA

  • 14.09.2021
  • 1749

Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova au participat la întrunirea anuală a subgrupurilor de lucru ITSA și ITASA din cadrul Grupului de lucru EUROSAI privind TI (ITWG). Evenimentul s-a desfășurat în regim de teleconferință la data de 14 septembrie curent.

Întrunirea a fost organizată de către Instituției Supremă de Audit (ISA) a Elveției, care deține președinția subgrupurilor și a întrunit reprezentanții ISA din Estonia, Elveția, Germania, Danemarca, Irlanda, Letonia, Lituania, Belgia, Malta, Macedonia de Nord, Bulgaria, inclusiv Republica Moldova.

Scopul principal al atelierelor de lucru ITSA și ITASA a constat în asigurarea schimbului de informații, diseminarea rezultatelor exercițiilor de autoevaluare a auditului tehnologiilor informaționale și de autoevaluare a tehnologiilor informaționale care susțin procesele de bază ale ISA, precum și planificarea activităților ulterioare ale subgrupurilor. Astfel au fost comunicate rezultatele exercițiilor de autoevaluare (ITSA/ITASA) efectuate în anul 2021, în aceeași ordine de idei, fiind reexaminate/actualizate listele moderatorilor pe exercițiile ITSA și ITASA, precum și exercițiile viitoare de autoevaluare planificate.

De asemenea, reprezentantul ISA a Estoniei, instituție care deține în prezent președinția Grupului EUROSAI privind TI, a făcut o prezentare privind activitățile realizate în cadrul Grupului de lucru EUROSAI în anul 2021, cât și cele planificate și în desfășurare, punând accent pe Programul de instruire EUROSAI în domeniul auditului TI (Programul de instruire și Grupul de proiect ITWG Centrul de cercetare și instruire).

În cadrul evenimentului, ISA a Elveției, Estoniei, Lituaniei, Germaniei, Danemarcei au împărtășit experiența de realizare a auditurilor în contextul situației pandemice, gestionării muncii de la distanță, accesul și analiza datelor etc.

Menționăm că, subproiectul ITSA se referă  la autoevaluarea instrumentelor TI, utilizate în cadrul misiunilor de audit, precum și la automatizarea proceselor business în cadrul ISA; iar subproiectul ITASA – la autoevaluarea capacităților ISA privind realizarea misiunilor de audit TI. Curtea de Conturi a Republicii Moldova este membru al Grupului de lucru EUROSAI ITWG începând cu anul 2013.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY