Actualizat: Vineri, 14 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizita de lucru a delegației Curții de Conturi a Republicii Moldova la Camera de Conturi Brașov

  • 13.12.2023
  • 838

Echipa Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), condusă de Eduard Moroșan, membru al CCRM, a efectuat, în perioada 11-12 decembrie curent, o vizită de lucru la Camera de Conturi Brașov a Curții de Conturi a României.

Contribuirea la consolidarea bunelor practici în gestionarea finanțelor publice și partajarea experienței în acest domeniu a fost obiectivul vizitei de lucru.

În cadrul discuțiilor bilaterale cu colegii Camerei de Conturi Brașov, reprezentată de directoarea Panait Floarea, au fost împărtășite practicile pe care le aplică la moment în realizarea misiunilor de audit, inclusiv organizarea, planificarea, modul de colectarea a probelor de audit, desfășurarea ședințelor de conciliere și comunicarea cu entitățile auditate, examinarea modului de urmărire a implementării recomandărilor, precum și aplicarea procedurilor de control al calității. Concomitent au fost abordate subiecte referitor la structura CCRM, modul de elaborare și aprobare a Programului anual al activității de audit, etc.

Un alt subiect a vizat statutul auditorului în cadrul sistemului de funcționari publici, modul de aprobare și alocare a resurselor financiare către instituția de audit, în special dificultățile în asigurarea independenței financiare a instituției și posibilitatea de motivare financiară a cadrelor.

Menționăm că întrevederea a fost organizată în contextul partajării bunelor practici și cooperării instituționale instituite între cele două instituții supreme de audit de-a lungul anilor.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY