Actualizat: Vineri, 14 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Oficiul Naţional de Audit al Suediei în vizită la Curtea de Conturi a Moldovei

  • 20.01.2010
  • 1122

În săptămâna curentă la Curtea de Conturi se desfăşoară un seminar de instruire realizat cu participarea Oficiului Naţional de Audit al Suediei (SNAO).

Temele abordate în cadrul acestor zile de lucru se axează pe auditarea bugetului de stat, bugetul asigurărilor sociale şi a Fondurilor Asigurărilor Obligatorii de Asistenţă Medicală pe anul 2009 iar subiectele cheie sunt orientate pe evaluarea sistemelor de control intern, inclusiv pe responsabilitatea managementului pentru asigurarea controlului intern. Au fost puse în discuţie strategia generală de audit şi planul de audit pentru bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat şi efectele acestora asupra procedurilor de audit care urmează a fi efectuate.

Auditele urmează să definitiveze cu o opinie standardizată privind veridicitatea şi fidelitatea situaţiei financiare a rapoartelor respective ale Guvernului. Acest lucru este efectuat pentru prima dată, este o acţiune standardizată prevăzută în noua lege a Curţii de Conturi şi care urmează a fi prezentată Parlamentului.

Coordonatorul de proiect din partea misiunii suedeze a SNAO este Charlotta Fagring, numită recent în această funcţie, succesoarea Emmei Ostaker. Misiunea suedeză SNAO organizează instruiri frecvente pentru angajaţii Curţii de Conturi, în cadrul acordului bilateral semnat la 17 decembrie 2009, la Stockholm.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY