Actualizat: Duminică, 23 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Discuții privind îmbunătățirea scrierii rapoartelor de audit

  • 18.01.2022
  • 1955

Auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au pus în discuție, astăzi, 18 ianuarie, aspecte ce țin de elaborarea unui raport de audit al performanței.

În context, Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului CCRM a relatat despre elementele esențiale ale unui raport de audit al performanței și despre aspectele care necesită atenție și îmbunătățiri.

Sinteza trebuie să reflecte în mod exact și succint conținutul întregului raport și să ofere cititorului orientări cu privire la semnificația întrebărilor de audit și a răspunsurilor la acestea, inclusiv privind cele mai semnificative recomandări de audit, sfera și abordarea auditului, a menționat dna Paknehad.

Participanții la ședință au avut posibilitatea să clarifice toate detaliile cu privire la scrierea și elaborarea unui raport de audit al performanței.

Menționăm că efectuarea de către Curtea de Conturi a auditului performanţei este o sarcină importantă, deoarece oferă celor care plătesc impozite şi taxe o evaluare clară cu privire la modul în care sunt cheltuiţi banii publici.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY