Actualizat: Duminică, 28 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizita expertului PNUD la Curtea de Conturi

  • 02.11.2023
  • 765

Aspecte privind corelarea politicelor și programelor naționale cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU au fost discutate în cadrul întrevederii reprezentanților Curții de Conturi cu echipa PNUD, organizată la data de 1 noiembrie 2023.

Suren Poghosyan, consilier financiar PNUD pentru evaluarea inițială a cadrului de finanțare pentru ODD în Moldova, a vizitat Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în contextul misiunii de lucru efectuate la Chișinău. Expertul PNUD a remarcat rolul important, pe care î-l joacă instituțiile supreme de audit (ISA) în acordarea de suport guvernelor în implementarea ODD.

Membrii Curții de Conturi, Tatiana Șevciuc și Alexandru Munteanu, au informat despre planificarea și realizarea auditurilor de conformitate și performanță de către Curtea de Conturi, asociate cu aspectele abordate în ODD. De asemenea, au fost puse în discuție necesitățile de consolidare a capacităților instituției supreme de audit, în perspectiva abordării mai largi a auditării tematicelor dezvoltării durabile a țării.

În același context, la data de 2 noiembrie curent reprezentanții CCRM au participat la o sesiune de instruire privind instrumentele de finanțare ODD (bugetare, datorie și taxe pentru dezvoltare durabilă), organizat de PNUD în parteneriat cu  Ministerul Finanțelor.

Menționăm că PNUD Moldova, cu sprijinul financiar din partea Fondului fiduciar Slovac-PNUD, a implementat proiectul axat pe consolidarea capacităților și sistemelor de management eficient al finanțelor publice (proiectul GFP). Proiectul urmărește creșterea capacităților părților interesate din sistemul finanțelor publice pentru îmbunătățirea eficienței bugetare și raționalizarea cheltuielilor publice. Acest lucru va asigura alinierea fluxurilor bugetare și financiare la prioritățile Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova 2030, ODD-urile naționalizate și prioritățile specifice sectorului.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY