Actualizat: Luni, 29 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

O nouă misiune de asistență a proiectului de consolidare, finanțat de UE

  • 01.11.2023
  • 807

Uniunea Europeană continua să sprijine Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în eforturile de dezvoltare instituțională.

O nouă misiune de asistență a  Proiectului UE ”Asistență tehnică pentru Curtea de Conturi a Republicii Moldova în scopul dezvoltării instituționale și îmbunătățirii procesului de audit” a demarat la finele lunii octombrie curent, pentru instituția supremă de audit.

Experții proiectului, Kevin Suttie și Peeter Latti, aflați în misiune de lucru la CCRM au organizat noi activități pe aspecte ce necesită o atenție deosebită la capitolul auditurilor financiare obligatorii, inclusiv examinarea lecțiilor învățate în urma auditurilor anterioare, precum și alte acțiuni pentru a îndeplini obiectivul de consolidare a instituției supreme de audit.

La atelierele inițiate de expertul european Kevin Suttie au participat echipele de audit, care realizează auditurile financiare obligatorii, fiind abordate aspecte ce țin de asigurarea calității prin intermediul unei analize detaliate a rezultatelor revizuirii la fierbinte și a revizuirii la rece din anul precedent. În cadrul discuțiilor s-a decis ca trei misiuni-pilot în auditul financiar să fie asistate de către expertul european la aspecte privind calitatea documentelor de lucru și a proceselor de control al calității.

Realizarea obiectivelor cheie stabilite de către expertul european Peeter Latti vor contribui la actualizarea evoluțiilor sectoriale ale CCRM. În context, dl Latti a organizat mai multe întrevederi pentru a oferi un sprijin în implementarea Planului de dezvoltarea strategică pe anii 2021-2025, a îmbunătăți performanța instituției supreme de audit și a asigura progrese de durată, prin conjugarea continuității activităților implementate și conlucrarea în cadrul etapelor ulterioare de cooperare.                                                                                                                                                                   

Menționăm că, asistența tehnică, oferită în continuare de UE prin intermediul suportului experților externi, se axează pe activități de îmbunătățire a capacității personalului CCRM de a efectua audituri financiare și de conformitate în concordanță cu standardele de audit public recunoscute la nivel internațional și cu bunele practici ale UE.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY