Actualizat: Marți, 23 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizita echipei Băncii Mondiale

  • 08.06.2011
  • 728
     La 8 iunie 2011, o echipă a Băncii Mondiale, responsabilă de Reforma Instituțională și a Sectorului Public, condusă de domnul William Dorotinsky, a avut o întrevedere cu domnul Serafim Urechean, Președintele Curții de Conturi, și  cu alte persoane responsabile de procesul de reformare a instituției și de implementarea acțiunilor Planului Strategic de Dezvoltare la componenta suportul acordat de Banca Mondială. Vizita dată face parte din multiplele întrevederi cu oficiali din Republica Moldova,  drept răspuns solicitării Guvernului de a primi sprijin pentru continuarea reformelor în domeniul gestionarii finanțelor publice.
     Domnul Serafim Urechean a apreciat înalt suportul Băncii Mondiale și a asigurat reprezentanții echipei despre disponibilitatea și dorința Curții de Conturi de a continua cooperarea și în viitorul apropiat, iar investițiile efectuate trebuie să dea rezultate. A fost  menționată necesitatea dezvoltării capacităților Direcțiilor teritoriale ale Curții de Conturi, fapt confirmat și de domnul Dorotinsky.
     De asemenea, echipa Băncii Mondiale a fost familiarizată cu noul echipament tehnic achiziționat pentru sala de instruire și sala de ședințe, precum și cu softul necesar în procesul efectuării auditului, înregistrării timpului și circulației documentelor.          
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY