Actualizat: Marți, 23 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrevedere cu Misiunea Uniunii Europene

  • 07.06.2011
  • 551
La 7 iunie 2011, la Curtea de Conturi a avut loc întrevederea cu domnii Ian Marusinec,  consilier al proiectului Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pe lîngă Ministerul Finanțelor, și Leonidas Crisciunas, expert local al Agenției pentru Achiziții Publice din cadrul proiectului Misiunii Uniunii Europene de Consiliere în Politici Publice pentru Republica Moldova.

La întrevedere au participat dna Ecaterina Paknehad, membru al Curții de Conturi, și directorii Departamentelor de audit din cadrul Curții de Conturi.

În cadrul întrevederii au fost discutate obiectivul Misiunii si acțiunile care vor fi întreprinse în cadrul proiectului respectiv, în special în domeniul managementului finanțelor publice, precum și despre implementarea controlului financiar public în Republica Moldova și aportul Curții de Conturi în promovarea reformelor în domeniul finanțelor publice și asistența Uniunii Europene  în acest domeniu.

Dna Ecaterina Paknehad a subliniat faptul că începînd cu anul 2007, Curtea de Conturi a fost pionerul promovării reformelor în domeniul managementului financiar public. Curtea de Conturi va continua exercitarea acestor atribuții, astfel încît efortul depus să contribuie la sporirea răspunderii manageriale în cadrul autorităților publice centrale și locale pentru asigurarea unei bune guvernări.
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY