Actualizat: Marți, 16 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Seminarul internațional privind introducerea unor standarde internaționale pentru instituțiile supreme de audit (ISSAI)

  • 13.06.2011
  • 871
     În zilele de 13-14 iunie 2011, reprezentanții Curții de Conturi participă la lucrările seminarului internațional privind introducerea unor standarde internaționale pentru instituțiile supreme de audit (ISSAI), organizat la Tallinn, Estonia.
     La  Congresul XX INCOSAI  de la Johannesburg din noiembrie 2010 a fost adoptat un set complet de linii directoare de audit pentru auditul situaţiilor financiare în sectorul public ceea ce a permis deschiderea unor noi oportunităţi  care ar putea schimba modul de lucru pentru auditorii din sectorul public, acesta fiind doar primul pas spre o provocare, care vizează introducerea acestora în activitatea de zi cu zi de către o instituţie supremă de audit.    
     În scopul identificării  problemelor ce țin de punerea în aplicare a standardelor internaționale pentru instituțiile supreme de audit (ISSAI), Oficiul           Național de Audit al Suediei, în calitatea sa de preşedinte al Subcomitetului de audit financiar INTOSAI, și Instituția Supremă de Audit a Estoniei au decis de a organiza un seminar internațional.
     În cadrul seminarului comunicările prezentate și dezbaterile se vor axa pe următoarele teme : standarde internaționale ; introducere în respectarea ISSAI de audit; experiența în aplicarea standardelor internaționale de audit în unele ISA-  beneficii și provocări; mandatul ISA privind auditul financiar și scopul auditului financiar, etc.
     La seminar participă reprezentanți ai Instituțiilor Supreme de Audit din Azerbaidjan, Bulgaria, Cehia, Georgia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Polonia, România, Rusia și Suedia.


Mai multe detalii
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY