Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Partajarea bunelor practici și experienței Curții de Conturi în dezvoltarea sistemului de management al calității

  • 01.12.2022
  • 1789

Un atelier de lucru privind schimbul de bune practici și experiență internațională în instituirea și dezvoltarea practicelor și procedurilor de control și asigurare a calității este organizat în or. Stockholm Suedia, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie curent.

Evenimentul este găzduit de Oficiul Național de Audit al Suediei (ONAS), în contextul Proiectului de cooperare cu Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), la una din componentele proiectului – sistemul de control și asigurare a calității.

Echipa CCRM este condusă de liderul de Proiect din partea instituției, membrul CCRM, Andrei Munteanu și liderul de componentă, șefa Aparatului, Ecaterina Paknehad.

Participanții au pus în discuție situația existentă privind dezvoltarea sistemului de management al calității în cadrul CCRM, oportunitățile și provocările în acest context, progresele înregistrate și viziunea de viitor privind dezvoltarea de mai departe a procedurilor și instrumentelor de asigurare a calității. Echipa Curții de Conturi a prezentat aspectele de bază ale noului Ghid privind sistemul de management al calității, care urmează a fi aprobat în regim de testare și implementat, cu începere din ianuarie 2023.

Un al aspect important, pus în discuție în cadrul atelierului, este încorporarea aspectului de comunicare la toate etapele de implementare a procedurilor de asigurare a calității, precum și în scopul facilitării promovării implementării îmbunătățirilor necesare în practicile existente.

Atelierul are scopul de a crea premise suplimentare pentru un instituirea unui sistem durabil de control și asigurare a calității activității instituționale în cadrul CCRM, care la rândul lor vor contribui la îmbunătățirea calității muncii de audit și activităților conexe, în conformitate cu rigorile standardelor internaționale ale organizației de profil INTOSAI, în special standardul ISSAI 140.

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY