Actualizat: Sîmbătă, 27 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Orientarea auditului public extern spre cetățean, discutată în cadrul conferinței internaționale

  • 28.09.2023
  • 803

Rolul instituției supreme de audit în societatea modernă și impactul orientat spre necesitățile cetățenilor au fost puse în discuție în cadrul conferinței organizate la data de 27 septembrie în România, București. La eveniment a participat și delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în contextul activităților bilaterale de cooperare și schimb de bune practici.

Scopul evenimentului a fost de a pune în discuție sustenabilitatea unei  transformări organizaționale, atât în cadrul instituției supreme de audit, cât și în relația cu părțile interesate ale acesteia.

Printre principalele realizări ale proiectului, Mihai Busuioc, președintele CCR a menționat noile manuale și metodologii de audit elaborate în corespundere cu standardele internaționale, intervenția la nivelul culturii organizaționale a CCR pentru a susține noua abordare, precum și o noua strategie de dezvoltare pentru perioada 2023-2027. 

Conferință a fost organizată la finalizarea unui proiect de patru ani, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 care a avut ca scop modernizarea Curții de Conturi a României (CCR) în corespundere cu cerințele standardelor internaționale de profil și bunele practici.
 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY