Actualizat: Luni, 29 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Direcții strategice pentru activitatea de audit, discutate în ședință

  • 21.10.2021
  • 1534

O rundă de discuții privind rezultatele implementării actualei Strategii multianuale de audit a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și direcțiile prioritare de audit pentru următoarea perioadă de trei ani a avut loc astăzi, 21 octombrie, în regim de teleconferință.

Membrii CCRM și șefii direcțiilor de audit au examinat prioritățile strategice privind activitatea de audit prevăzute în Strategia de dezvoltare a CCRM pentru  2021-2025, care prevăd consolidarea planificării activității de audit bazată pe analiza riscurilor, fortificarea calității raportării financiare a entităților publice, dezvoltarea capacităților de efectuarea a auditului conformității cu abordarea ariilor cu risc major, dezvoltarea și implementarea mecanismelor de consolidare a capacității de realizare a auditului performanței, sporirea calității și impactului recomandărilor de audit etc.

În contextul planificării de audit. Curtea de Conturi efectuează planificarea multianuală (trienală) și anuală a activității. Strategia multianuală  constituie un punct de referință pentru întocmirea coerentă a programelor anuale de audit, având în vizor tendințele și schimbările care au intervenit în deciziile instituțiilor statale, rolul acesteia fiind de a prioritiza activitățile de audit la CCRM.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY