Actualizat: Sîmbătă, 04 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Delegațiile ISA din cadrul Inițiativei 3SI, în vizită la Președinția și Parlamentul Republicii Polone

  • 07.12.2023
  • 596

În contextul Întrunirii conducătorilor instituțiilor supreme de audit (ISA) din Inițiativa celor Trei Mări (3SI), organizată în Varșovia, Polonia, la data de 6 decembrie, cea de-a doua zi a forului, au fost organizate vizite la Președinția și Parlamentul Republicii Polone.

Conducătorii ISA participante au informat conducerea Președinției despre  progresele și planurile de viitor în domeniul auditului public extern din țările sale. Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a reiterat importanța participării instituției supreme de audit în activitățile forului, fapt care va facilita schimbul de bune practici și experiență întru implementarea cu succes a acțiunilor necesare pe calea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pe dimensiunea auditului public extern , prevăzute în Capitolul 32, compartimentul II.

În cadrul vizitei la Parlament, au fost împărtășite experiențele țărilor participante privind conlucrarea dintre ISA și Legislativ în scopul sporirii impactului activității de audit. 

De asemenea, la lucrările forului au participat Președintele Comisiei auditului de stat al Camerei inferioare (Seimului) a Parlamentului Polonez, precum și reprezentanți ai Ministerului de Externe, care au remarcat importanța organizării forului conducătorilor ISA în contextul Inițiativei 3SI, precum și au relatat despre situația la zi privind activitățile derulate în cadrul Inițiativei.

În finalul întrunirii, participanții au convenit asupra conținutului acordurilor de parteneriat și cooperare între ISA participante și partenere ale Inițiativei 3SI, dispuse să se sprijine reciproc în eforturile de a-și spori capacitatea de a audita cheltuielile fondurilor publice în țările lor.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY