Actualizat: Marți, 07 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi participă la Săptămâna Carierei, organizată de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe

  • 22.02.2023
  • 1091

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a dat curs invitației din partea IP Centrul de Excelență în Economie și Finanțe de a participa la Săptămâna Carierei în perioada 20-24 februarie curent.

Evenimentul este organizat tradițional în fiecare an, fiind desfășurate activități precum seminare, training-uri, workshop-uri, etc., menite să crească relevanța educației, corelate cu cerințele pieței muncii.

În acest sens, Ecaterina Paknehad, șefa Aparatului CCRM a participat, în calitate de formator, la un seminar organizat la data de 22 februarie curent. Dna Paknehad le-a vorbit elevilor despre importanța Curții de Conturi, în calitate de instituție supremă de audit, în vederea asigurării bunei guvernări și gestionării eficiente a finanțelor publice și a patrimoniului de stat.

Elevii au fost familiarizați cu misiunea, viziunea, valorile și obiectivele CCRM. La fel, cei prezenți au fost informați despre mandatul, organizarea, atribuțiile și împuternicirile instituției.

În contextul ultimelor evaluări naționale și internaționale ale Curții de Conturi, Ecaterina Paknehad a prezentat sumarul principalelor constatări și recomandări, care confirmă progresele înregistrate de CCRM în realizarea obiectivelor strategice și alinierea la standardele internaționale de profil.   

Dna Paknehad a relatat, de asemenea, despre specificul funcției de auditor public, responsabilitățile și atribuțiile acesteia, importanța și actualitatea  specialităților, pe care le studiază tinerii și posibilitățile de încadrare în câmpul de muncă etc.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY