Actualizat: Joi, 23 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi a participat la masa rotundă oganizată de AGER

  • 22.04.2021
  • 1226

Astăzi, 22 aprilie, Cutea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participt la masa rotundă online „Abuzuri legale în achizițiile publice în perioada pandemică”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER) în cadrul proiectului „Banii publici sunt și banii mei!”, finanțat de National Endowment for Democracy.

La întrunire au participat, de asemenea, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Agenției Achiziții Publice, Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, Inspecției Financiare, Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Anticorupție.

În cadrul ședinței online au fost abordate subiecte actuale cu referință la transparența utilizării finanțelor publice și utilizarea defectuoasă a instrumentelor legale în achizițiile publice. De asemenea, AGER a prezentat raportul de monitorizare a achizițiilor publice pentru perioada octombrie 2020 – martie 2021.
Victor Munteanu, șef Direcție de audit din cadrul CCRM a intervenit în cadrul discuțiilor cu unele precizări, constatări depistate în cadrul misiunilor de audit, în special, cu referire la cadrul legal imperfect, condițiile pandemice, planificarea procedurilor de achiziții publice, divizarea contractelor de achiziții publice, etc.

În finalul ședinței, participanții au subliniat importanța raportului de monitorizare a achizițiilor publice în perioada de referință, menționând că societatea civilă dispune, în continuare, de pârghii insuficiente de influențare și stopare a procedurilor ilegale în acest domeniu.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY