Actualizat: Joi, 09 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

CCRM respinge afirmațiile calomnioase şi defăimătoare ale unei angajate a instituției şi a avocatei sale

  • 11.09.2023
  • 1598

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) respinge afirmațiile calomnioase şi defăimătoare cu care a ieșit în spațiul public angajata instituției, Tatiana Vozian, dar şi comentariile cu caracter manipulator al avocatei sale, Doina Ioana Străisteanu. Respectivele afirmații nu sunt veridice şi considerăm că reprezintă o reacție deplasată la rezultatele anchetei de serviciu desfășurate de Comisia de disciplină a CCRM, în care este vizată Tatiana Vozian.  

Astfel, în cadrul procedurii disciplinare inițiate de Comisia de disciplină a Curții de Conturi, a fost efectuată ancheta de serviciu în care au fost examinate pretinsele fapte de comportament necorespunzător imputate funcționarului public Vozian Tatiana, șefa Direcției dezvoltare instituțională și metodologie, sesizate ca abateri disciplinare de către colega de serviciu, șefa a Direcției, expuse în Sesizarea nr. I-112-23 din 26.07.2023 (se anexează).

De notat că, în sesizarea depusă, doamna a comunicat că, în rezultatul procedurii disciplinare care a avut loc anterior în privința Tatianei Vozian, care s-a finalizat cu aplicarea sancțiunii disciplinare persoanei nominalizate, atât pe parcursul derulării procedurii disciplinare, cât și ulterior, a fost hărțuită și moral intimidată de către Tatiana Vozian. Doamna care a depus plângerea a menționat că astfel de acțiuni și tentative de comportament se întreprind și în prezent de către Tatiana Vozian, cu scopul de a o învinui pe nedrept și de a o distruge moral. Astfel, ea a invocat că, într-o perioadă de timp de cel puțin 6 luni (februarie – iulie a.c.), a fost supusă la locul de muncă unor atitudini și tratamente ostile din partea Tatianei Vozian care, potrivit raporturilor de muncă, până la data de 01.07.2023, i-a fost conducător superior direct.

Ancheta de serviciu a fost efectuată în perioada 31.07.2023 – 30.08.2023, termenul anchetei fiind suspendat pentru 2 săptămâni, în legătură cu aflarea Tatianei Vozian în concediu. În final, Tatianei Vozian i-au fost aduse la cunoștință rezultatele anchetei (se anexează), așa cum prevede legislația în vigoare.

Toate procedurile au avut loc conform legii, iar declarațiile Tatianei Vozian şi ale avocatei sale nu au nimic în comun cu realitatea.        

CCRM își reconfirmă şi pe această cale deschiderea sa de a furniza informații veridice şi face apel către toți să nu se lase induși în eroare de falsurile promovate cu rea voință în spațiul public.    

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY