Actualizat: Marți, 23 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Vizita oficială la Instituţia Supremă de Audit a Republicii Polonia

  • 27.11.2009
  • 1079

În zilele de 26-27 noiembrie 2009, o delegaţie a Curţii de Conturi, condusă de Preşedintele Curţii de Conturi dna Ala Popescu, a efectuat, la invitaţia Preşedintelui Instituţiei Supreme de Audit a Republicii Polonia, dlui Jacek Jezierski, o vizită oficială la Instituţia Supremă de Audit. 

Vizita la nivel înalt este cu atît mai onorantă pentru Curtea de Conturi cu cît se desfăşoară în perioada în care Preşedintele Jacek Jezierski este actualmente Preşedintele EUROSAI şi vine ca o continuare firească a bunelor relaţii de colaborare între instituţiile noastre şi, în particular,  în cadrul realizării prevederilor Acordului de cooperare între Curtea de Conturi a Republicii Moldova şi Instituţia Supremă de Audit a Republicii Polonia, semnat la 3 iunie 2008 la Cracovia. 

Discuţiile s-au axat, în special, pe următoarele subiecte: executarea bugetului; Legea  instituţiei supreme de audit; auditarea bugetelor; raportarea anuală; relaţiile cu Parlamentul. Partea poloneză s-a arătat dispusă să invite auditorii Curţii de Conturi a Republicii Moldova la Centrul de instruire a auditorilor din Polonia.

Preşedintele Curţii de Conturi a prezentat o informaţie despre reformarea Curţii de Conturi a Republicii Moldova şi trecerea de la controlul financiar la audit.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY