Actualizat: Vineri, 03 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Tatiana Șevciuc a fost numită membră a Comitetului de supraveghere a auditului

  • 01.09.2023
  • 2363

La data de 30 august curent, cabinetul de miniștri a aprobat noua componență nominală a Comitetului de supraveghere a auditului, prin modificarea Hotărârii Guvernului nr. 167/2022. Astfel, din componența Comitetului de supraveghere a auditului va face parte și Tatiana Șevciuc, membră a Curții de Conturi.

Criteriile de desemnare a membrilor au fost următoarele: studiile superioare în domeniul economic sau juridic, vechime în muncă de cel puțin 10 ani în domeniul economic sau juridic/educației în sfera auditului, capacitatea de a analiza sub diferite aspecte și de a aplica această analiză în procesul decizional, cunoașterea limbii române, lipsa antecedentelor penale, confirmată prin cazier judiciar.

Menționăm că Comitetul de supraveghere a auditului este unul din organul de conducere a Instituției Publice „Consiliul de supraveghere publică a auditului”. Comitetul de supraveghere a auditului este format din 7 membri nepracticieni, care posedă cunoștințe în domeniul economic sau în cel juridic și are în componență doi reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, un reprezentant al Băncii Naționale a Moldovei, un reprezentant al Curții de Conturi, un reprezentant al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, un reprezentant al mediului de afaceri și un reprezentant al mediului academic specializat în audit.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY