Actualizat: Miercuri, 15 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Schimb de experiență privind auditarea sistemelor informaționale

  • 09.11.2021
  • 666

Un ciclu de ateliere privind schimbul de experiență în auditarea sistemelor informaționale a fost organizat, în perioada 4-8 noiembrie, în format de teleconferință.

Atelierele au fost organizate de Oficiul de Stat de Audit al Letoniei, în contextul suportului acordat Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în consolidarea capacității de audit al tehnologiilor informaționale (TI).

Astfel, primele ateliere au fost focusate de auditarea sistemelor informaționale, inclusiv în evaluarea controalelor generale și cele ale aplicației unui SI, experții letoni prezentând exemple concrete din practica de audit. Instruirile au fost axate atât aspecte teoretice, cât și cele practice, fiind oferite exemple pe fiecare componentă auditată.

Totodată, în cadrul următoarelor ateliere de schimb de experiență, planificate în luna noiembrie, auditorii letoni vor oferi consultări și sugestii echipei de audit a Curții de Conturi care efectuează auditul performanței Sistemului Informațional Automatizat de Gestionare și Emitere a Actelor Permisive (SIA GEAP).

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY