Actualizat: Marți, 16 Iulie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Misiunea expertului internațional IBTCI James Bonnell la Curtea de Conturi s-a încheiat

  • 08.07.2011
  • 944
Azi, 8 iulie a.c., Președintele Curții de Conturi dl Serafim Urechean, cu prilejul încheierii misiunii expertului internațional IBTCI James Bonnell, i-a adus sincere mulțumiri  și a apreciat înalt contribuția acestuia în cadrul asistenței de consultanță acordată Curții de Conturi în perioada octombrie 2008- iulie 2011. Expertul internațional IBTCI James Bonnell a acordat consultanță Curții de Conturi în domeniile auditul performanței, auditul bugetelor unităților administrativ-teritoriale, precum și la elaborarea proiectului Ghidului de audit pentru auditul executării bugetelor UAT, ceea ce va contribui la implementarea bunelor practici internaționale în procesul auditului formării și executării resurselor bugetelor UAT.

Dl James Bonnell este auditor public profesionist cu peste 35 de ani de experiență în calitate de auditor federal (SUA), avînd o vastă experienţă în conducerea şi gestionarea tuturor tipurilor de audit, fiind un expert recunoscut în domeniul auditului  performanţei. Dl J. Bonnell a fost leaderul echipei IBTCI pe un proiect de doi ani, finanţat de Banca Mondială în Macedonia pentru acordarea de asistenţă tehnică la Oficiul de Stat de Audit al Macedoniei. În perioada 2008-2011 a fost, de asemenea, leaderul echipei IBTCI  pentru proiectul finanțat de către Banca Mondială pentru a asista Curtea de Conturi  a Republicii Moldova în scopul dezvoltării capacităţilor sale de a efectua audite ale performanţei, audite ale sistemelor IT și audite ale bugetelor unităților administrativ-teritoriale.
International Business & Technical Consultants, Inc (IBTCI),  SUA, a fost creat în 1987 pentru a sprijini şi facilita dezvoltarea economică şi industrială. Iniţial, serviciile IBTCI au fost îndreptate spre îmbunătăţirea eficienţei operaţionale şi de gestionare a întreprinderilor din sectorul public şi privat. Pe măsură ce firma a crescut, a început gestionarea proiectelor pe scară largă care implică atât asistenţă tehnică cît şi activităţi de formare.
Astăzi, IBTCI rămâne concentrat asupra satisfacerii necesităților de asistenţă pentru dezvoltare și în ţările în curs de dezvoltare prin oferirea de expertiză, asistență, experienţă şi a unui angajament pentru excelenţă. IBTCI oferă servicii în următoarele domenii:
• Contabilitate, Integritate şi Management Financiar
• Banking & non-Bank pe pieţele financiare
• Monitorizare şi Evaluare
• Achiziţii de reformă
• Dezvoltarea Sectorului & Competitivitate .
IBTCI a activat în peste 70 de ţări cu peste 100 de proiecte, acordînd suport guvernelor, companiilor din sectorul privat şi organizațiilor internaționale, cum ar fi Banca Africană de Dezvoltare, Banca Asiatică de Dezvoltare, Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională Marea Britanie, Fondul Monetar Internaţional, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională şi Banca Mondială.
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY