Actualizat: Duminică, 21 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrunirea Grupului de lucru EUROSAI privind Tehnologiile Informaționale

  • 30.03.2015
  • 1407

Grupul de lucru EUROSAI privind Tehnologiile Informaționale (TI) a avut o întrunire de consolidare ITASA (autoevaluarea auditului TI) la data de 24 martie 2015, în Bern, Elveția.

La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor supreme de audit  din 14 ţări: Albania, Belgia, Bulgaria, Croația, Elveția, Estonia, Franța, Lituania, Olanda, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia, şi respectiv Republica Moldova. Din partea Curții de Conturi a Republicii Moldova a participat Petru Donțu, controlor de stat în Direcția audit TI.

Atelierul de lucru a fost organizat și găzduit de Oficiul Federal de Audit al Elveției, care este liderul proiectelor ITASA (autoevaluarea auditului TI) şi ITSA (autoevaluarea TI), împuternicit de către Grupul de lucru EUROSAI privind TI.

Președinția Grupului de lucru EUROSAI privind TI, la moment, este deţinută de ISA a Poloniei, care totodată este responsabilă şi de proiectul Spaţiul de Control al e-Guvernării (CUBE).

Scopul principal al evenimentul a fost de a împărtăși experiențele realizate privind aplicarea instrumentului online ITASA în consolidarea capacităților instituțiilor supreme de audit și schimbul de informații privind desfăşurarea auditului paralel Pașaportul biometric. În cadrul atelierului de lucru au fost împărtășite experiențele utilizării instrumentului ITASA de către ISA a Slovaciei, Belgiei, Lituaniei și Estoniei.

Grupul de lucru EUROSAI privind TI a fost creat în 2002, iar CCRM este membru începînd cu anul 2013. Scopul acestui grup de lucru este de a facilita schimbul de experiență între ISA și de a încuraja punerea în aplicare a activităților comune din domeniul tehnologiilor informaționale.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY