Actualizat: Marți, 21 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Îmbunătățirea sistemelor de guvernare a instituțiilor supreme de audit, discutată cu experții IDI

  • 18.10.2022
  • 1209

Inițiativa pentru dezvoltare a organizației internaționale de profil INTOSAI (IDI) a organizat o rundă de discuții online cu participarea reprezentanților instituțiilor supreme de audit (ISA) candidate să participe la faza de lansare a inițiativei TOGETHER.

Astfel, la data de 17 octombrie, reprezentanții Curții de Conturi, Andrei Munteanu, membru și Violeta Balan, șef Secție, au evaluat necesitățile de dezvoltare a ISA pe aspecte legate de guvernare, managementul resurselor umane, etică, incluziune, egalitate de gen cu experți din cadrul IDI.

Menționăm că Curtea de Conturi a fost invitată recent să împărtășească experiența sa în organizarea și utilizarea rezultatelor sondajelor în rândul angajaților, în cadrul conferinței online de lansare a inițiativei TOGETHER. În faza inițială, inițiativa va fi pilotată pe un număr selectat de ISA și va include instruiri și suport la analiza și dezvoltarea proceselor de guvernare și management.

Inițiativa IDI TOGETHER își propune să sprijine ISA în îmbunătățirea sistemelor generale de guvernare a resurselor umane, eticii, genului și incluziunii, contribuind astfel la o mai bună guvernare a ISA și la o contribuție îmbunătățită la responsabilitate, integritate și guvernanță în sectorul public.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY