Actualizat: Sîmbătă, 04 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Curtea de Conturi va coopera cu Oficiul Național de Audit al Suediei în dezvoltarea auditului de performanță

  • 11.12.2023
  • 709

Noua etapă de cooperare între Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS) prevede o componentă axată pe dezvoltarea auditului de performanță.

În context, în perioada 5-8 decembrie curent, CCRM a găzduit misiunea experților suedezi Lars Florin, consilier internațional superior și Yvonne Thorsen, auditor superior de performanță.

În cadrul misiunii, experții au avut o întrevedere cu Marian Lupu, Președintele CCRM, discuțiile fiind axate pe rezultatele misiunii de informare a experților suedezi, viziunile de viitor privind consolidarea auditului performanței în cadrul noii etape de cooperare, precum și acțiunile pe termen scurt și mediu în context.

Pe parcursul misiunii au fost organizate ateliere de lucru cu Direcția de audit al performanței și cu alți responsabili din cadrul Curții de Conturi, în contextul informării și analizării situației și necesităților de dezvoltare a auditului performanței.

În ședința de debut a misiunii, reprezentanții CCRM au informat experții suedezi despre etapele dezvoltării auditului de performanță în cadrul instituției, despre ansamblul de proceduri stabilite și provocările cu care se confruntă Curtea de Conturi.

La rândul său, experții ONAS au relatat despre experiența sa în domeniul auditului de performanță și au împărtășit cele mai bune practici în acest domeniu. De asemenea au fost trasate cele mai relevante obiective de viitor și identificate necesitățile, fapt care va contribui la o asistență durabilă pe termen lung din partea experților suedezi.

Menționăm că, suportul multilateral, oferit de ONAS de-a lungul anilor va permite instituției să-și consolideze capacitățile pe domeniile identificate, inclusiv și consolidarea auditului de performanță.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY