Actualizat: Duminică, 23 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Consolidarea capacităţilor de audit TI, în cadrul Proiectului Băncii Mondiale

  • 02.03.2015
  • 1231

Un grup de experți străini se află la Chișinău, în perioada februarie-martie curent, în contextul implementării Proiectului Băncii Mondiale "Consolidarea capacităților Curții de Conturi a Republcii Moldova", la Componenta "Dezvoltarea capacității de a audita diferite tipuri de sisteme bazate pe TI".

Conform Planului de implementare a proiectului menționat pentru anul 2015, misiunea experţilor are drept scop desfăşurarea activităților privind ajustarea și completarea metodologiei existente de efectuare a auditelor TI la standardele internaționale și pregătirea modulelor de instruire, instruirea personalului CCRM în auditul sistemelor bazate pe TI, abordarea diferitor tipuri de audit TI, instruire și consultanță privind auditurile pilot, precum şi instruiri profesionale în cadrul auditurilor - pilot.

Astfel, în perioada 16-20 februarie curent, expertul Paul O'Neill a oferit consiliere, suport și instruire specializată în domeniul TI pentru auditoprii CCRM. Un alt expert Adrian Jolliffe, în cadrul activităţilor desfăşurate în perioada 23 februarie - 6 martie curent, studiază practica existentă la Curtea de Conturi de realizare a auditurilot TI și oferă instruire la locul de muncă echipei specializate în auditarea TI. Experții ajută echipa de audit în elaborarea obiectivele specifice ale auditului, identificarea criteriilor și a tehnicilor și metodelor de audit.

În contextul elaborării studiului preliminar privind inițierea misiunii de audit TI a strategiilor de modernizare tehnologică a guvernării, au avut loc 2 întrevederi între responsabili ai Centrului de Guvernare Electronică cu experții străini Paul O'Neill, Chris Shapcott, Adrian Jolliffe, coordonatorul proiectului și membrul CCRM Ecaterina Paknehad, membri ai echipei de audit. La întrevedere s-au discutat momente organizatorice şi conceptuale cu privire la desfășurarea misiunii de audit - pilot.

Scopul general al proiectului, susținut de Banca Mondială, este de a consolida capacitatea CCRM de a efectua o serie de activități pentru a îmbunătăți auditul public extern în Republica Moldova, prin creșterea eficienței activității de audit și consolidarea capacităților acestei instituții. Grantul acordat își propune, în special, să asigure suport instituției de audit în implementarea Planului de Dezvoltare Strategică pentru perioada 2011-2015.

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY