Actualizat: Miercuri, 22 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Conferința și Seminarul INTOSAI în domeniul transparenței și integrității

  • 25.03.2015
  • 1417

 

În perioada 23-27 martie curent, Oficiul de Audit de Stat al Ungariei organizează Conferința și Seminarul INTOSAI "Transparența și integritatea în sectorul public", cu participare internațională.

Conferința internațională, organizată la data de 23 martie curent în orașul Budapesta, în incinta Oficiului de Audit de Stat, a întrunit oficiali de rang înalt din Ungaria, participanți din Albania, Argentina, Bangladesh, Brazilia, Macedonia, Georgia, Grecia, Malaysia, Nigeria, Koreea, Serbia, Regatul Swaziland, precum și din Republica Moldova.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova a delegat la evenimentele INTOSAI pe Lilia Ivasco, șeful Direcției resurse umane și securitate și Violeta Balan, șeful Serviciului relații publice și imagine.

Conferința internațională a fost deschisă de vice-președintele Legislativului Ungariei, Marta Matrai, care a vorbit despre importanța integrității și transparenței instituțiilor publice.

Laszlo Domokos, președintele Oficiului de Audit de Stat al Ungariei a susținut un discurs la tema "Pe calea spre crearea unei organizații - model". De asemenea, Miloslav Kala, președintele Oficiului Suprem de Audit al Cehiei a prezentat experiența națională în domeniul integrității și transparenței în contextul discursului "Date, informație și cunoștințe".

Evenimentul a fost, de asemenea, onorat de prezența președintelui Oficiului Național de Audit al Chinei, HU Jiajun, care a susținut o prezentare la tema "Comunicarea creează o guvernare transparentă", în cadrul căreia a vorbit despre experiența instituției supreme de audit din China.

Saskia Stuiveling, președintele Curții de Conturi a Țărilor de Jos, a vorbit, în cadrul mesajului video, despre sursele moderne de asigurare a transparenței instituției supreme de audit, în special, despre importanța publicării informației de interes public pe paginile Internet ale instituțiilor, etc.

De asemenea, în perioada 24 - 27 martie, în orasul Szarvas, Ungaria este organizat Seminarul INTOSAI "Transparența și integritatea în sectorul public". Participanții din 14 țări sînt familiarizați cu bunele practici în domeniul asigurării integrității și transparenței, surselor moderne de abordare a riscurilor de corupție și integritate, abordările și experiența Ungariei în domeniul transparenței și integrității, inovațiile în domeniul transparenței și comunicării. Instruirile au loc sub formă de prezentări, ateliere de lucru, comunicare în grup, testări, elaborare de metodologii și abordări, etc.

 

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY