Actualizat: Miercuri, 28 Februarie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Întrunirea Grupului de lucru INTOSAI privind datoria publică

  • 20.03.2015
  • 1031

În perioada 17-18 martie curent, în oraşul Tbilisi, Georgia, a avut loc întrunirea Grupului de lucru INTOSAI privind datoria publică la Auditul paralel și coordonat a sistemelor informaționale de management a datoriei publice.

La întrunire au participat reprezentanți din 7 instituții supreme de audit (ISA) membre ale Auditului paralel (Georgia, Bulgaria, Yemen, Republica Moldova, Brazilia, Zambia și România), Curtea de Conturi a Ucrainei în calitate de coordonator al Auditului paralel, observatori din Egipt, Federația Rusă și China, precum și un expert din ISA al Indiei.

Din cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost delegată Irina Postolachi, controlor de stat superior, Direcția generală I (Auditul bugetului de stat și patrimoniului).

În cadrul întrunirii au fost prezentate rezultatele auditurilor realizate la nivel național de către participanții Auditului paralel. Reprezentantul CCRM a susținut prezentarea cu tema: „Auditul managementului datoriei publice și a sistemelor informaționale de management realizat la Ministerul Finanțelor, Directoratul Liniei de Credit pe lîngă Ministerul Finanțelor și Î.S. „Fintehinform".

Expertul din cadrul ISA a Indiei a realizat o prezentare privind Ghidul WGITA-IDI asupra auditului tehnologiilor informaționale, iar participanții din Brazilia au prezentat versiunea Proiectului Ghidului auditului sistemelor informaționale a datoriei publice - ISSAI 5450, care urmează a fi aprobat ca document oficial al INTOSAI la întrunirea din anul 2016. Totodată, reprezentanții Curții de Conturi a Federației Ruse au susținut o prezentare cu tema: „Situația curentă a datoriei de stat a Federației Ruse și implementarea ISSAI în acest domeniu".

De asemenea, în conformitate cu prevederile programului comun al auditului paralel, Curtea de Conturi a Ucrainei a prezentat proiectul raportului comun al Auditului paralel. Acesta urmează să fie analizat de către instituțiile supreme de audit participante și aprobat de către conducătorii acestora în a doua jumătate a anului 2015.

 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY