Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Auditorii CCRM au beneficiat de instruiri interne privind metodologia de audit financiar

  • 03.11.2022
  • 1141

Pentru a avea misiuni de audit de calitate este necesară aplicarea eficace a metodologiei de audit a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Astfel, auditorii CCRM au beneficiat de instruiri interne, desfășurate astăzi 3 noiembrie, în regim on-line.

Genericul sesiunii de instruire a fost „Prezentarea documentelor standardizate a etapei de planificare în auditurile financiare ajustate/ modificate (în aplicare pentru ciclul de audit 2023)”.

Scopul acestei instruiri a fost de a susține direct încorporarea metodologiei auditului financiar  în activitatea misiunilor de audit financiar, de a oferi orientări suplimentare cu privire la tipurile de aspecte asupra cărora ar trebui să se concentreze auditorii.

Îndrumările metodologice cu referire la documentarea etapei de planificare în auditul financiar sunt întreprinse ca răspuns direct la provocările pe care le întâmpină auditorii în desfășurarea misiunii de audit financiar. Astfel, circa 80 de auditori CCRM au fost informați despre ajustările operate în documentele standardizate ale etapei de planificare în contextul auditului financiar.

Participanții la sesiunea de instruire au fost informați cu privire la identificarea și evaluarea riscurilor, exemplele de controale generale ale sistemelor IT, etc.

 Menționăm că instruirea a avut loc în contextul activităților de consolidare și îmbunătățire a metodologiei de audit și aplicării practicii acesteia, cerințele fiind recomandate de către evaluatorii internaționali peer review.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY