Actualizat: Joi, 23 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Atelier de lucru Regional Joint Workshop cu participarea auditorilor Curții de Conturi

  • 15.04.2021
  • 698

În perioada 12-15 aprilie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) participă la un atelier de lucru Regional Joint Workshop, organizat de către reprezentanții Oficiului Băncii Mondiale din Asia Centrală. Atelierul de lucru include o serie de instruiri pe subiecte ce țin de managementul financiar, achiziții, anticorupție în proiectele finanțate de Banca Mondială. Evenimentul a fost organizat în format de teleconferință.

Grupul de auditori din cadrul CCRM a avut oportunitatea să participe la discuții vizavi de sistemul de achiziții al Băncii Mondiale, cadrul normativ și regulator, Strategia de achiziție a proiectelor de dezvoltare (PPSD), metode de lucru și documentația standard pentru bunuri și servicii non-consultanță, procesul de evaluare a bunurilor și serviciilor non-consultanță, elaborarea rapoartelor, metodologia selectării serviciilor de consultanță și evaluarea propunerilor. De asemenea, s-a analizat minuțios documentația standard și managementul financiar pentru angajații care se ocupă cu achizițiile, controlul executării contractelor de achiziție și tehnicile implementate în domeniul anticorupție în cadrul proiectelor finanțate de Banca Mondială.

Menționăm că instruirile sunt destinate, în special, specialiștilor din domeniul achizițiilor publice sau celor care au tangență cu acest domeniu, participanții fiind familiarizați cu procedurile respective ale Băncii Mondiale.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY