Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Schimb de experiență în domeniu auditului financiar

  • 15.08.2022
  • 1690

În perioada 8-10 august curent în orașul Riga, Letonia a fost organizat un atelier de schimb de experiență și bune practici în domeniul auditului financiar, la inițiativa Oficiului de Stat de Audit al Letoniei (OSA Letonia).

Petru Rotaru, membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la evenimentele organizate, în contextul preluării experienței colegilor letoni privind auditarea bugetului de stat, auditarea situațiilor financiare consolidate etc.

Primele zile ale atelierului au fost axate pe discuții privind planificarea programului de audit în baza analizei riscurilor precum și altor tematici de interes comun, experiența OSA a Letoniei fiind împărtășită de Lelde Dimante, șefa Direcției de analiză a politicilor și proceselor. Guna Krūmiņa, șefa Cancelariei de stat a Letoniei a pus în discuție în cadrul atelierului subiectul emiterii unei opinii de audit asupra situațiilor financiare consolidate ale Guvernului, precum și cooperarea cu auditorii externi. De asemenea, participanții au făcut schimb de experiență privind auditarea situațiilor financiare anuale ale ministerelor.

În ziua a treia au fost organizate vizite la Ministerul Finanțelor al Letoniei, unde a fost discutată problematica conlucrării și cooperării dintre auditul intern și auditul extern, precum și alte subiecte importante. De asemenea, în cadrul vizitei la Trezoreria de stat, a fost prezentată experiența Letoniei în raportarea și auditarea conturilor consolidate de stat.

În cadrul vizitei la Parlamentul Republicii Letonia, membrii comisiei de profil și participanții la atelier au pus în discuție conlucrarea dintre instituția supremă de audit și legislativ.

Menționăm că vizita de studiu a avut loc în contextul activităților de cooperare bilaterală între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul de Stat de Audit al Letoniei.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY