Actualizat: Vineri, 14 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Proiectul Legii privind Curtea de Conturi a fost adoptat în prima lectură

  • 20.11.2008
  • 879
În cadrul şedinţei plenare a Parlamentului Republicii Moldova din 20.11.2008 a fost examinat în prima lectură proiectul Legii privind Curtea de Conturi nr. 1695 din 21.05.2008.
Proiectul de lege a fost prezentat de către dl Gh. Popa – vicepreşedintele Comisiei pentru politică economică, buget şi finanţe a Parlamentului.
În alocuţiunea sa, dl Gh. Popa s-a referit la momentele conceptuale ale proiectului de lege, menţionînd că „acesta stabileşte Curţii de Conturi unica autoritate publică a statului care exercită auditul extern în sectorul public în calitate de instituţie supremă de audit şi este protejată legal de interferenţă din partea altor organe de drept sau cu fucnţii de control. Proiectul de lege stabileşte că activitatea Curţii de Conturi se desfăşoară în conformitate cu independenţa organizatorică, funcţională, organizaţională şi financiară”.
Comisia a propus aprobarea acestui proiect de lege în prima lectură.
Au urmat unele propuneri, din partea deputaţilor, de precizare, modificare, reexaminare a unor prevederi ale proiectului de lege de care urmează a se ţine cont la discutarea prevederilor proiectului pentru adoptare în lectura a doua.
Cu majoritatea de voturi, proiectul Legii privind Curtea de Conturi a fost adoptat în prima lectură.
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY