Actualizat: Duminică, 23 Iunie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Președintele Curții de Conturi întreprinde o vizită de lucru în Polonia

  • 23.02.2015
  • 575

Serafim Urechean, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), întreprinde o vizită de lucru în Polonia, în perioada 22-25 februarie curent, unde va participa la manifestările prilejuite de aniversarea a 96-a de la înființarea instituției supreme de audit din această țară.

La invitația Oficiului Suprem de Audit al Poloniei, la ceremonie participă conducătorii instituțiilor supreme de audit din Moldova, Georgia și Ucraina, cît și persoane oficiale ale țării gazdă.

Ceremonia festivă va avea loc la Seim (Parlament), unde participanţii vor discuta despre perspectivele Uniunii Europene cu privire la dezvoltarea, consolidarea capacităților și activitatea ISA din fiecare țară în parte. În cadrul evenimentului va fi încheiată o Declarație de Parteneriat și Cooperare între instituțiile supreme de audit din Georgia, Moldova, Polonia și Ucraina. Documentul va fi semnat de către Lasha Tordia, auditor general al Oficiului Național de Audit al Georgiei, Serafim Urechean, preşedintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, Krzysztof Kwiatkowski, preşedintele Oficiului Suprem de Audit al Poloniei, Roman Maguta preşedintele Curții de Conturi a Ucrainei.

Luînd în considerare cooperarea prietenoasă existentă instituţiile supreme de audit menţionate și valorile comune pe care le împărtășesc, semnarea acordului vine din  necesitatea continuă de a dezvolta metodologia de audit cu privire la utilizarea fondurilor Uniunii Europene, ca un mijloc de a asigura utilizarea sigură, eficientă și legală a acestor fonduri, oferind și bază pentru noi inițiative în domeniul cooperării.

Agenda vizitei de lucru în Polonia a preşedintelui CCRM prevede o întîlnire a conducătorilor ISA din țările invitate cu studenții Școlii Naționale de Administrare Publică, precum și o vizită la filiala regională a ISA poloneze din Cracovia.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY