Actualizat: Joi, 22 Februarie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Președintele Curții de Conturi a participat la conferința internațională privind digitalizarea în audit

  • 08.09.2022
  • 1466

Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat, în fruntea delegației CCRM, la Conferința internațională „Curtea de Conturi a României - Digitalizare în audit”, un eveniment aniversar organizat cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la adoptarea legii de reînființare a instituției.

Evenimentul, organizat de Curtea de Conturi a României (CCR) la data de 8 septembrie a întrunit, la București, înalți demnitari din România – conducători ai Parlamentului, Guvernului, Curții Constituționale, Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele Curții de Conturi Europene, președinții instituțiilor supreme de audit (ISA) din Austria, Portugalia, Franța, Estonia, Polonia, Serbia, India, precum și delegațiile ISA din Slovacia, Malta, Muntenegru, Macedonia de Nord, Emiratele Arabe Unite, Bulgaria, Finlanda, Germania, Albania, Țările de Jos, Letonia, Cehia, Georgia.

Temele de dezbatere au vizat identificarea de soluții digitale pentru eficientizarea activității de audit public extern, împreună cu intensificarea cooperării, atât la nivelul instituțiilor supreme de audit, cât și în relația cu entitățile auditate.

În cadrul conferinței, Președintele CCRM a împărtășit experiența Curții de Conturi în diferite aspecte de audit cu accent pe utilizarea tehnologiilor informaționale și digitalizare. De asemenea, în contextul evenimentului, delegația CCRM a făcut schimb de experiență cu colegii din alte ISA privind consolidarea și dezvoltarea auditului public extern.

În context, Președintele Curții de Conturi a adus mulțumiri conducătorilor ISA din statele membre ale Uniunii Europene pentru acordarea Curții de Conturi a Republicii Moldova a statutului de observator în cadrul Comitetului de contact al instituțiilor supreme de audit din statele membre ale UE.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY