Actualizat: Marți, 30 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Lupu, despre auditul Moldovagaz: Am decis cu colegii să mergem în adâncul adâncului

Deputații, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, au audiat raportul de audit al companiei Moldovagaz. Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu a declarat că: auditul a fost executat. Având în vedere importanța acestui sector, având în vedere că un raport serios pentru sectorul energetic nu a fost produs practic niciodată”.

Marian Lupu a spus că decizia dânsului a fost ca „împreuna cu colegii, să mergem până în adâncul adâncului. Doar noi știm pe unde am găsit documentele. Acum, odată ce Parlamentul a comandat acest audit și acest raport este unul bun, cel mai important este ce va fi în baza acestui raport. Aceste acțiuni sunt foarte importante”.

Republica Moldova s-a angajat să auditeze datoria de 709 milioane de dolari pretinsă de Gazprom. Guvernul a alocat deja 800 mii de euro pentru auditarea datoriei istorice către Gazprom. Raportul de audit urmează să fie prezentat în primăvara anului 2023. Or, pe lângă auditul extern, Chișinăul a dispus și efectuarea unui audit de către Curtea de Conturi.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY