Actualizat: Luni, 29 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Instruiri interne privind sistemul de management al calității

  • 20.10.2023
  • 999

În perioada 18-20 octombrie curent, în cadrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) se desfășoară cursul de instruiri cu genericul „Ghidului privind sistemul de management al calității”.

Scopul desfășurării sesiunii de instruire este dezvoltarea cunoștințelor profesionale cu privire la aplicabilitatea Ghidului privind sistemul de management al calității în activitatea de audit.

Menționăm că Curtea de Conturi a Republicii Moldova este responsabilă de calitatea rapoartelor de audit și, în acest sens, dezvoltă și implementează un sistem de management al calității bazat pe cele mai bune practici internaționale. Ghidul cuprinde 6 elemente de bază, precum: responsabilitățile conducerii privind calitatea la nivelul instituției, conformarea la cerințele de etică, planificarea strategică și planificarea operațională, resursele umane, efectuarea misiunilor de audit și a altor activități conexe și asigurarea calității.

O atenție sporită s-a acordat îndeosebi, elementului 5 „Efectuarea misiunilor de audit și a altor activități conexe” din Ghidul privind sistemul de management al calității. Participanții au abordat situația existentă privind dezvoltarea sistemului de management al calității în cadrul CCRM, respectarea deplină a standardelor profesionale, inclusiv a cadrului normativ-metodologic, precum și altor reglementări interne care ghidează activitatea angajaților Curții de Conturi, procedurile de control a calității în procesul de audit, atribuțiile responsabililor de fiecare element al sistemului, etc.

Menționăm că instituirea unui sistem durabil de control și asigurare a calității activității instituționale în cadrul CCRM va contribui la îmbunătățirea calității muncii de audit și activităților conexe, în conformitate cu rigorile standardelor internaționale ale organizației de profil INTOSAI, în special ale standardului ISSAI 140.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY