Actualizat: Marți, 14 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Direcții prioritare de cooperare, discutate de Președintele Curții de Conturi în cadrul întâlnirilor bilaterale

  • 13.07.2023
  • 1425

Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), a avut discuții bilaterale cu delegațiile instituțiilor supreme de audit din Franța și România. Întâlnirile au fost organizate, la data de 12 iulie, în contextul reuniunii Asociației Instituțiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF), la București, România.

În cadrul discuțiilor bilaterale cu colegii de la Curtea de Conturi din Franța, au fost stabilite un șir de obiective de cooperare pe domeniul auditului public extern. De asemenea, delegațiile au purtat discuții privind activități de partajare a bunelor practici europene și schimbul de experiență, fiind conturate viitoarele direcții de colaborare bilaterală.

Marian Lupu a avut o întrevedere, de asemenea, cu Mihai Busuioc, Președintele Curții de Conturi a României. Șefii instituțiilor supreme de audit au trasat un șir de acțiuni comune în context european, ce urmează a fi întreprinse până la finele anului curent.

Menționăm că Președintele CCRM a participat, în perioada 11-12 iulie, la reuniunea AISCCUF, evenimentul fiind focusat pe tematici importante, precum auditarea implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU, cu accent pe auditarea fondurilor destinare combaterii pandemiei Covid-19  și pe impactul activității ISA asupra părților interesate.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY