Actualizat: Luni, 29 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Bunele practici ale Curții de Conturi în gestionarea resurselor umane, împărtășite în cadrul webinarului PASAI

  • 23.08.2023
  • 828

La data de 22 august, reprezentanta Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Teodorina Goriuc, a împărtășit în cadrul unui webinar bunele practice existente ale CCRM în domeniul gestiunii resurselor umane și modului de elaborare și implementare a cadrului competențelor profesionale în cadrul instituției supreme de audit (ISA).

Evenimentul s-a încadrat în activitățile Programului HR Champions, implementat de Asociația Instituțiilor Supreme de Audit din regiunea Pacificului (PASAI), în colaborare cu Oficiul Național de Audit din Suedia. Scopul programului este de a consolida capacitățile unui grup de angajați ai ISA din regiune în domeniul managementului resurselor umane (MRU). Ulterior, acest grup va acorda suport și partajare de cunoștințe de bază în MRU în cadrul PASAI

În context, reprezentanta CCRM a prezentat participanților contextual general al capacităților CCRM de a-și gestiona procesele de MRU, cât și a oferit detalii despre procesul de elaborare a Cadrului de competente profesionale și corelarea acestuia cu fișele de post.

Participanții la webinar, reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit din regiunea PASAI au apreciat cunoștințele și experiența practică furnizată de către CCRM, inclusive sub aspectul exemplelor practice a activităților instituționale desfășurate pentru transpunerea și implementarea standardului internațional ISSAI 150.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY