Actualizat: Vineri, 03 Mai 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Auditoarea CCRM a finalizat stagiul la Curtea de Conturi Europeană

Reprezentanta Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), a finalizat cu succes programul de stagiu cu durata de 5 luni organizat de Curtea de Conturi Europeană (CCE), care a pus accent pe consolidarea capacităților și împărtășirea de cunoștințe între instituțiile supreme de audit din țările candidate pentru aderare la Uniunea Europeană.

În context, menționăm că Marina Cataraga, auditoare a CCRM, a fost prima participantă din cadrul Curții de Conturi la acest program oferit de către CCE.

Pe parcursul stagiului, auditoarea CCRM a făcut cunoștință cu aspectele teoretice și practice ale procesului de audit în cadrul CCE, modalitatea de activitate a instituției, strategia și metodologia de audit a acesteia. Totodată, pe lângă aspectele teoretice desfășurate sub forma de instruiri, ateliere de lucru, participanta a fost implicată în activitatea de audit alături de echipele de auditori ai Curții de Conturi Europene.

În cadrul stagiului, reprezentanta Curții de Conturi a avut posibilitatea de a participa activ la ședințele de lucru ale echipelor de audit, precum și la ședințele profesionale cu implicarea membrilor Curții, precum și a reprezentantului Comisiei Europene, pe domeniul de competență aferent activității Camerei de audit II a CCE, etc.

Auditoarea a avut oportunitatea să-și împărtășească cunoștințele și experiența cu alți auditori din cadrul instituțiilor supreme de audit din țările candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană, precum Serbia, Albania și Turcia.

Menționăm că programul de stagiu este organizat de Curtea de Conturi Europeana de două ori pe an, iar din momentul obținerii de către Republica Moldova a statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană auditorii CCRM pot beneficia de posibilitatea de a aplica la acest program.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY