Actualizat: Sîmbătă, 27 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Președinta Curții de Conturi, prezentată de Președintele Parlamentului colectivului instituției supreme de audit

  • 22.03.2024
  • 782

Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova a prezentat-o astăzi, 22 martie, pe Tatiana Șevciuc, Președinta Curții de Conturi colectivului instituției supreme de audit.

Parlamentul mizează și în continuare pe profesionalismul Curții de Conturi în procesul de îmbunătățire a managementului finanțelor publice, a remarcat Președintele Parlamentului în cadrul evenimentului de prezentare a noului conducător al Curții de Conturi.

În context, dl Grosu a accentuat importanța participării active a Curții de Conturi la procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, inclusiv prin contribuția adusă la activitatea Grupurilor de lucru pe capitolele de negociere 32 Control financiar, 33 Prevederi financiare și bugetare și 22 Politica regională și coordonarea instrumentelor structurale.

Tatiana Șevciuc, Președinta Curții de Conturi a reiterat angajamentul instituției supreme de audit de a contribui activ la procesul de aderare a țării la comunitatea europeană, prin asigurarea calității înalte a activității de audit și prin impactul generat de auditul public extern asupra gestionării finanțelor publice.

Menționăm că Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, la data de 21 martie, numirea Tatianei Șevciuc în funcția de Președinte al Curții de Conturi.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY