Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Atelier privind bunele practici internaționale în domeniul auditului bugetului de stat

  • 26.01.2023
  • 1162

Astăzi, 26 ianuarie, a avut loc un atelier de schimb de bune practici, cu participarea reprezentanților Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și a Oficiului de Stat de Audit al Letoniei (OSAL). Evenimentul a fost organizat în regim de teleconferință.

Atelierul a fost organizat în contextul inițiativelor de cooperare dintre cele două instituții, în scopul consolidării capacităților CCRM de efectuare a auditului bugetului de stat, precum și pentru a promova bunele practici internaționale privind raportarea bugetului de stat, în conformitate cu standardele internaționale în domeniu.

În context, Svetlana Ostafi, auditor public, a prezentat colegilor din Letonia particularitățile conexe auditării componentelor bugetului public, iar Petru Rotaru, membru al CCRM, a oferit informație detaliată privind aspectele specifice ale auditării bugetului de stat, în contextul național. De asemenea, Ecaterina Paknehad, șefa Aparatului CCRM, și Natalia Trofim, șefa Direcției generale de audit I au abordat tematica Strategiei managementul financiar public (MFP).

Colegii letoni au accentuat obligativitatea implicării părților externe interesate în elaborarea oricărei strategii la nivel național, iar în cazul Strategiei MFP, consultarea Curții de Conturi este imperativă.

Reprezentanții ambelor instituții au convenit asupra continuării cooperării și schimbului de experiență, în vederea abordării celor mai importante aspecte privind auditarea bugetului de stat, întru realizarea unui proiect de document conex MFP pentru auditori, ce va include cele mai bune practici ale OSAL, dar ce va ține cont și de specificul național al Republicii Moldova. 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY