Actualizat: Sîmbătă, 27 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Aspecte privind cooperarea transfrontalieră și transnațională, discutate cu Autoritatea de Audit a României

  • 18.03.2024
  • 571

La data de 15 martie Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit o ședință comună a Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României și a membrilor grupurilor de auditori din cadrul CCRM desemnați pentru programele de cooperare transfrontaliera si transnaționala finanțate de Uniunea Europeană. La ședință au participat, de asemenea, reprezentanții Inspectoratului control financiar de stat.

La deschiderea ședinței Alexandru Munteanu, membru al CCRM a accentuat necesitatea de fortificare a colaborării cu Autoritatea de Audit și de schimbul de bune practici și experiență, în contextul parcursului de aderare europeana a tarii noastre.

Reuniunea s-a axat pe discuții privind activitățile de audit planificate și derulate pe parcursul anului 2024. Îndeosebi, au fost abordate aspectele de importanta majora pentru buna funcționare a sistemului de gestiune și control la nivel național, in contextul modificărilor și reorganizărilor structurale parvenite la nivelul Cancelariei de Stat și instituirii Inspectoratului control financiar de stat.

Echipa Autorității de Audit a confirmat deschiderea spre colaborare viitoare in vederea consolidării capacitaților instituționale ale CCRM și schimbului de experiență privind in auditarea fondurilor Uniunii Europene.
 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY