Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Președintele Curții de Conturi a avut o întrevedere cu delegația Ambasadei Suediei

  • 06.02.2023
  • 1613

Progresele atinse de Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), precum și aspecte legate de consolidarea instituției au fost puse în discuție astăzi, 6 februarie, în cadrul unei întrevederi dintre Marian Lupu, Președintele CCRM și  Karin Borovic, Șefa Secției Cooperare pentru Dezvoltare a Ambasadei Suediei.

Întrevederea a fost organizată ca urmare a discuțiilor purtate de delegația CCRM și oficiali din cadrul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), în cadrul vizitei la Oficiul Național de Audit al Suediei (ONAS), organizate în decembrie 2022 în Stockholm, Suedia.

Marian Lupu a informat despre progresele Curții de Conturi și evaluările naționale și internaționale care confirmă aceste realizări ale instituției supreme de audit din țară. De asemenea, Președintele CCRM a relatat despre provocările cu care se confruntă CCRM în contextul implementării obiectivelor strategice și contribuției la sporirea performanței managementului public financiar.  

Președintele Curții de Conturi a remarcat susținerea și suportul amplu din partea instituției omoloage din Suedia – ONAS, în procesul de reformare și consolidare a CCRM. Acest suport, acordat de colegii suedezi de mai bine de 15  ani, este deosebit de important și actual, în special în contextul alinierii la standardele internaționale de profil și preluării bunelor practici europene, pe calea integrării Republicii Moldova în UE.

Karin Borovic a salutat realizările Curții de Conturi și a pus în discuție suportul și contribuția Suediei în dezvoltarea Republicii Moldova, în cadrul finanțării de programe ce țin de administrația publică, societatea civilă, creșterea economică și dezvoltarea socială.

Oficialii au convenit să continue discuțiile axate pe oportunitățile de acordare a suportului pentru consolidarea capacităților instituționale ale Curții de Conturi, pentru a impulsiona îmbunătățirea managementului finanțelor publice, CCRM fiind o verigă importantă a acestui proces.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY