Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Studenții ASEM în vizită de studiu la Curtea de Conturi

  • 20.04.2022
  • 2194

Un grup de studenți ai Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) au vizitat, la data de 20 aprilie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM). Studenții anilor I-III de studii, specialitatea ”Drept”, facultatea Economie generală și drept, au fost călăuziți de către Alina Codreanu, lector universitar și conducătorul Cercului științific „Sub litera legis”.

Vizita a avut drept obiectiv informarea și documentarea studenților cu activitatea Curții de Conturi, în contextul ultimei teme la disciplina „Drept financiar” – Controlul financiar.

 Studenții au vizitat pentru prima dată sediul Curții de Conturi. În context, ei au fost familiarizați cu activitatea Curții de Conturi, obiectivele și principiile CCRM. De asemenea, au avut posibilitatea să viziteze principalele compartimente din cadrul instituției, precum muzeul CCRM, sala de ședințe. Oaspeții au fost informați despre istoria instituției, desfășurarea misiunilor de audit, organizarea și conducerea CCRM, partenerii internaționali de dezvoltare etc.

Petru Rotaru, membru al CCRM a comunicat cu studenții de la ASEM, vorbindu-le despre specificul funcției de auditor public, responsabilitățile și atribuțiile, misiunile de audit obligatorii pe care le desfășoară instituția supremă de audit, importanța și actualitatea  specialității „Drept”, pe care o studiază tinerii și posibilitățile de încadrare în câmpul de muncă etc.

La finalul întrevederii, reprezentanții CCRM le-au urat oaspeților să promoveze cu brio examenele, fiind specificat și faptul că CCRM oferă șanse de angajare tuturor celor care posedă cunoștințe temeinice și se implică activ în activitățile ce vizează schimbarea lucrurilor spre bine în Republica Moldova.  

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY