Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Strategia MFP, subiect de discuție cu experți UE

  • 19.05.2022
  • 1031

La data de 19 mai curent, reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la o ședință cu experți selectați de Comisia Europeană pentru evaluarea implementării Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice (MFP) 2013-2022.

Experții au pus în discuție implementarea strategiei și elaborarea unui nou document  de dezvoltare a managementului finanțelor publice. În contextul strategiei, Curtea de Conturi a avut rolul instituțional în lanțul de supraveghere și responsabilizare în gestionarea finanțelor publice, contribuind la consolidarea Strategiei de dezvoltare a managementului finanțelor publice atât în ceea ce privește procesul, cât și calitatea.

Obiectivul general al strategiei a fost de a asigura alocarea eficientă şi eficace a resurselor financiare publice spre activităţi care să contribuie la creşterea economiei şi dezvoltarea Republicii Moldova şi să menţină gestiunea eficientă privind utilizarea fondurilor publice în toate domeniile şi sectoarele administraţiei publice.

Scopul întrevederii a fost de a se documenta referitor la implementarea strategiei prin prisma metodologiilor și standardelor internaționale de raportare financiară în sectorul public. De asemenea, expertele au vorbit despre elaborarea unei noi Strategii MFP și s-au informat referitor la necesitățile CCRM, rezonabile de a fi incluse în noul document.

Curtea de Conturi și-a arătat deschiderea și disponibilitatea de a acorda suportul necesar în procesul elaborării unei noi Strategii de dezvoltare a managementului finanțelor publice, la compartimentele ce țin de competența CCRM.

Ecaterina Paknehad, șefă a Aparatului CCRM a remarcat importanța acordării suportului de expertiză din partea UE în procesul de revizuire, monitorizare și evaluare a implementării strategiei.

Menționăm că, Strategia de dezvoltare a managementului finanțelor publice conține o sinteză a reformelor planificate și a reformelor în curs de desfăşurare, prin consolidarea într-un singur document a mai multor acţiuni de politici şi strategii dedicate în mai multe componente critice ale managementului finanțelor publice. 

CCRM LIVE
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY