Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Sporirea calității rapoartelor de audit, genericul ședinței interne a CCRM

  • 22.11.2021
  • 2550

Pentru a produce rapoarte calitative este strict necesar de a asigurara controlul calității la toate etapele auditului, a menționat Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) în cadrul unei sesiuni de instruire internă.

În context, angajații CCRM au participat astăzi, 22 noiembrie, la o sesiune de instruire cu genericul „Crearea unor rapoarte de audit mai bune. Design-ul unui Raport de audit”. Sesiunea de instruire a fost moderată de Ecaterina Paknehad, fiind desfășurată în regim de teleconferință.

Scopul acestei sesiuni de instruire a fost de a evidenția cerințele necesare de a fi respectate la elaborarea rapoartelor de audit al conformității și performanței, prin oferirea îndrumărilor și exemplelor de bună practică în acest sens.

Circa 90 de participanți au fost informați cu privire la cerințele metodologice privind scrierea rapoartelor de audit, respectarea cerințelor generale de calitate, comunicarea în echipă și comunicarea cu entitatea auditată, exemple de documente de lucru la etapa de executare, etc. De asemenea, o atenție sporită s-a atras la aspectele inadmisibile la redactarea cuprinsului unui raport de audit.

În final, participanții la instruire au menționat necesitatea definitivării abordării instituționale asupra misiunilor de audit al conformității și performanței, și aplicarea coerentă a prevederilor metodologice existente. Totodată, urmează a fi examinată necesitatea elaborării și aprobării unui set standardizat de documente de lucru aplicabile.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY