Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Sesiunea de instruire privind proiectele finanțate de Uniunea Europeană

  • 16.11.2022
  • 1299

Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în calitate de membri ai Grupului de auditori pentru programele de cooperare transfrontalieră și transnațională (PCTT) finanțate de Uniunea Europeană (UE) au participat, la data de 16 noiembrie curent, la un program de instruire organizat de Proiectul de asistență tehnică pentru implementarea PCTT (TESIM) al UE.

Evenimentul a avut drept scop dezvoltarea capacităților organismelor naționale implicate în implementarea Programelor Instrumentului european de vecinătate (ENI CBC) și Programului Interreg NEXT (Fondul European de Dezvoltare Regională).

În cadrul instruirii au fost discutate subiecte privind verificările de management în programele Interreg NEXT, funcția de control și atenuarea riscurilor aferente și prevederi ale Acordului de finanțare (drepturi și obligații reciproce între țara parteneră și autoritatea de management).

Menționăm că, Curtea de Conturi are calitatea de membru observator în cadrul Grupului național de lucru pentru coordonarea implementării programelor de cooperare transfrontalieră și transnațională.

Totodată menționăm faptul că, programele de cooperare Interreg 2021-2027 sunt la o etapă finală de aprobare, iar Ministerul Finanțelor, în calitate de Autoritate Națională și Punct național de control în cadrul programului, urmează să demareze în scurt timp procesul de racordare a sistemului național de management și control la cerințele noului Regulament UE 1059/2021. În acest scop, s-a considerat necesară participarea membrilor Grupului Național de lucru la instruirea respectivă, aceștia urmând a fi implicați ulterior în procesul de revizuire a sistemului național de management și control.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY