Actualizat: Joi, 25 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Şeful MoldovaGaz, după raportul Curții de Conturi: Diferențele financiare identificate nu se reflectă în tariful pentru consumatorii finali

Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, a venit cu o reacție privind publicarea și dezbaterea în Parlament a raportului Curții de Conturi privind activitatea SA „MoldovaGaz”. Astfel, administrația întreprinderii atrage atenția asupra structurii și însuși spiritului acestui document, care nu este unul obligatoriu, ci are caracter de recomandare.

În același context, SA „Moldovagaz” dă asigurări că discrepanțele financiare identificate de auditori nu se reflectă în nicio formă în tariful pentru consumatorii finali.

Potrivit legii, în tarif sunt incluse prețurile de achiziție, tarifele de furnizare, transport și distribuție, precum și devierile tarifare negative, care s-au format în fond din cauza diferenței pronunțate dintre prețul de achiziție real și cel aprobat de Agenția Națională de Reglementare în Energetică pentru gazele naturale furnizate, menționează șeful MoldovaGaz.

Sediul Moldovagaz, din centrul capitalei, a stârnit discuții în Parlament, după ce a fost audiat raportul Curții de Conturi. Deputatul PAS Lilian Carp l-a întrebat pe șeful Moldovagaz din ce motiv echipa de la Curtea de Conturi nu a avut acces la actele care dezvăluie sumele ce au fost investite în construirea clădirii și cum a fost construit edificiul. Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a explicat că nici conducerea nu a avut acces la documente și că au fost sesizate organele de drept. 

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY