Actualizat: Vineri, 29 Martie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Ședința ofițerilor de legătură ai Rețelei ISA din țările candidate pentru aderare la UE

  • 27.04.2023
  • 917

Ofițerii de legătură ai Rețelei Instituțiilor Supreme de Audit (ISA) din țările candidate și potențial candidate pentru aderare la Uniunea Europeană (UE) s-au întrunit în ședință de lucru online, la data de 26 aprilie curent, sub egida SIGMA – inițiativa comună a Uniunii Europene și Organizației pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

La ședință au participat ofițerii de legătură din cadrul instituțiilor supreme de audit din Turcia, Macedonia, Islanda, Muntenegru, Serbia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Moldova, Ucraina, precum și ai Curții de Conturi Europene. Experții SIGMA contribuie la consolidarea și dezvoltarea rețelei, acordând suportul necesar în elaborarea și ajustarea documentelor Rețelei, organizarea evenimentelor etc.

Scopul ședinței a fost de a examina și pune în discuție două documente constitutive ale Rețelei – Cadrul de cooperare și Ghidările procedurale, pentru a iniția revizuirea și unificarea acestora, precum și ajustarea la componența lărgită, care include noi membri (Moldova și Ucraina).

De asemenea, participanții au inițiat discuțiile privind ajustarea Planului de activitate al Rețelei pentru perioada 2022-2025 și identificarea noilor oportunități de conlucrare.

Un aspect important, pus în discuție, a fost aspectele practice de organizare a ședinței oficiale a ofițerilor de legătură ai Rețelei ISA din țările candidate și potențial candidate pentru aderare la UE, care va avea loc în orașul Lisabona, Portugalia, în luna iunie curent, în contextul reuniunii Comitetului de contact al ISA din Uniunea Europeană.

Menționăm, că Curții de Conturi i s-a acordat statutul de observator în cadrul Comitetului de contact în luna august 2022. La finele anului 2022, CCRM a fost acceptată drept membru al Rețelei ISA din țările candidate și potențial candidate pentru aderare la UE.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY