Actualizat: Vineri, 26 Aprilie 2024
Curtea de Conturi a Republicii Moldova
RO RU EN

Ședința comună a grupului de auditori a POC „Black Sea Basin 2014-2020”

  • 12.10.2021
  • 1221

La data de 12 octombrie curent, a avut loc ședința comună a Grupului de auditori al Programului operațional comun (POC) „Black Sea Basin 2014-2020” cu reprezentanții echipei de audit a Comisiei Europene, în cadrul misiunii de audit de conformitate.

Ședința a avut drept obiectiv principal de a obține, prin revizuirea activității Autorității de Audit, o asigurare rezonabilă că nu există nicio deficiență gravă în sistemul de management și control care rămâne nedetectată, nedeclarată și, prin urmare, necorectată odată cu depunerea conturilor către Comisia Europeană.

În acest scop, echipa de audit a Comisiei Europene a solicitat o rundă de discuții cu Grupul de auditori ai Curții de Conturi implicați în misiunea de audit al operațiunilor desfășurate în anul 2020 pentru a pune în discuție procedurile de audit, cât și constatările de audit emise în anul precedent.

Potrivit Legii nr. 260 din 07.12.2017 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova și în conformitate cu prevederile Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, asistând Autoritatea de Audit a Programelor Operaționale Comune Bazinul Mării Negre 2014-2020, România – Republica Moldova 2014-2020, instituția supremă de audit, începând cu data de 14 ianuarie 2020, colectează probe de audit relevante și rezonabile, care să susțină concluziile de audit privind progresul implementării recomandărilor înaintate autorităților naționale implicate în sistemul de management și control al Programului.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY